Los Angeles-Las Vegas-Zion NP
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Joke
13 Augustus 2006 | Verenigde Staten, San Francisco
Rond 09.00 uur zou de bestelde taxi komen om ons op te halen. Maar om 09.20 pas is de taxi daadwerkelijk bij ons en kunnen we richting Schiphol.
Omdat we al via Internet hebben ingecheckt, gaan we naar het bagage dropoff punt, waar toch weer een lange rij staat en daarna door de douane. We kijken wat tax free winkels, pinnen dollars en kopen wat leesbladen. Ook eten we een broodje boven, want voordat we eten krijgen van KLM kan het wel 14.00 uur worden. Al om 11.45 uur moeten we bij de gate zijn –E 24- staat er op de boarding pass, maar dat blijkt 12.45 uur te moeten zijn …… maar ja, dan zitten we toch en is het wachten geblazen. Het daadwerkelijke boarden begint pas om 13.00 uur, dus op tijd vertrekken kunnen we vergeten. Om 13.45 uur is het zover en stijgen we op. Om Pacific tijd 15.00 uur landen we op Los Angeles Int. airport,dat is 24.00 uur Nederlandse tijd. De douane is snel en vriendelijk. Inclusief foto en vingerafdruk worden wij geregistreerd voor de eeuwigheid …. We halen de bagage van de band en lopen naar de bushalte buiten van Alamo Rent a Car. Bij de balie van Alamo zijn ze niet supervriendelijk, maar we mogen een SUV uitzoeken buiten uit rij 4 of 5. De mannen kiezen een donkerrode Buick CXL 4 WD. Daarna Hollywood doorkruist op zoek naar het hotel, door een aantal afwisselend shabby en chique wijken en dan inderdaad gevonden: Le Parc Suite hotel. Auto wordt in valetparking gezet en de studio die we krijgen bestaat uit woonkamer, keukentje, 2 queenbeds, badkamer.
maandag 24 juli 2006
Om 6 uur wakker (ach die jetlag) en daarom vroeg gegeten (ca. 07.30 uur), heerlijk uitgebreid eieren met van alles erop en eraan. Vertrekken via de Hollywood Freeway (snelweg) komen we aan bij Universal Studios en parkeren we de auto in de garage van Universal en omdat we de toegangskaarten al hadden geboekt en betaald via Internet, hoeven we niet in de rij wachtenden maar lopen gewoon door, dat is meegenomen. We bezoeken eerst een spookhuis, doen een rondrit met een soort treintje inclusief tourguide langs de studiogebouwen en zien allerlei stunt, decors van films en series en gaan dan voor de activiteiten Jurassic riviertocht, Waterworld, Fear Factor. Ook nuttigen we onze eerste Amerikaanse burger tussen de middag. Gaan om 15.30 uur weg, het is erg warm. Er staan ook overal op het terrein machines die koude lucht verspreiden en "douches". We rijden naar Hollywood Boulevard en bezoeken de sterren van de Walk of Fame, Manns Chinese Theater met handen en voeten van filmsterren. Nemen een terrasje (Starbucks, origineel hè). Shoppen slaan we maar over.
's Avonds gegeten bij Le Petit Bistro, een straat verderop.
dinsdag 25 juli 2006
We gaan naar Las Vegas. Rijden de Santa Monica Boulevard af en nu de Hollywood Freeway zuidelijk. Na alle voorsteden van L.A. begint de woestijn met rotsen en cactussen. We stoppen bij Barstow, waar een grote outlet zit. Daarna een snelle lunch bij KFC en dan verder naar Vegas. Weer een stuk woestijn, tot de reclameborden verschijnen en in de verte zien we de Stratosphere toren al. Van verre lijkt het alles goud wat er blinkt: o.a. het Mandalay hotel en Wynn. Rijden verkeerd en gaan langs het vliegveld om bij de Strip (= Las Vegas Boulevard) te komen. Parkeren in garage van Aladdin (ook valet) > heet tegenwoordig Planet Hollywood en checken in. Kamer met uitzicht op de fonteinen van Bellagio, de zon gaat onder achter Bellagio, ook mooi om te zien. 's Avonds wandelen we de Strip op, érg heet zo rond 40° nog wel en lopen langs MGM, New York New York, Bellagio, allemaal met gigantische gokpaleizen. Een hele wandeltocht in die warmte, maar ook bezienswaardig! Ook hier de koude lucht kanonnen.
woensdag 26 juli 2006
Ontbeten in Aladdin's Zanzibar café, checken uit via tv op de kamer (handig!) en gaan naar de parking. Auto wordt gehaald, duurt even en dan rijden we naar het noorden. Eerst de hele lange Las Vegas Boulevard af en doen dan maar gelijk wat boodschappen. Komen in Utah en is het gelijk een uur later, zo gaat de dag snel voorbij! De natuur wordt al maar mooier. Rode rotsen waar we dwars doorheen rijden. In Zion Park kopen we een Nat. Park Pass voor 50 $, dat halen we er dik uit. Langs het visitors centre, maar daar kan je niet inchecken. Bij Zion Lodge zelf wel, we krijgen huisjes 516 en 517, aan elkaar en met tussendeur. Het giet inmiddels en de spullen laten we even in de auto. Op terras is het lekker en als het weer droog is halen we de koffers. We doen de scenic drive met de Zion-shuttlebus en stoppen bij Wheeping Rock en de Temple Sinawava.. Zion is erg mooi groen (Zion= het hemelse land van de Heer), nog wat foto's gemaakt, gegeten in het hoofdgebouw van de lodge en dan naar de kamer.
donderdag 27 juli 2006
Om 08.30 uur op en douchen, pakken en ontbijten. Richting Bryce Canyon via de Mount Carmel highway, door een lange tunnel (5 minuten wachten totdat verkeer overzijde er door is) en dan zijn we al voorbij de Canyon Look Trail die we zouden gaan wandelen. Toen maar verder gereden …. Na de uitgang van Zion wordt het vlakker tot ongeveer Red Canyon. Hier zie je alweer de rode kleur aarde en rotsen en nemen we wat foto's. We eten bij Ruby's Inn, niet wetende dat we daar nog menig keer zullen komen! Gaan daarna het park in. Het is 2 uur 's middags maar de cabins zijn al klaar en we zitten weer 2-onder-1-kap. Er is alleen geen airco, zoals in Zion maar wellicht is het hier 's nachts kouder omdat het hoog gelegen is nl. 2500-2800 m. De temperatuur is aangenaam zo'n 25-30°. Na een middagbreak gaan we naar de zuidpunt van het park, dan kunnen we morgen dichter bij het huisje blijven. We rijden naar Rainbow Point, waar we de Bristlezone Loop trail doen van een uurtje door het bos en met mooie uitzichten. Op de terugreis stoppen we nog bij een aantal uitzichtpunten en bij het huisje aangekomen overleggen we waar we gaan eten. Keuze 1 is de lodge, maar daar hebben ze nagenoeg dezelfde gerechten als gisteren in Zion Lodge (het is van dezelfde keten: Xanterra) dus we komen uit bij keuze 2 nl. Ruby. Lekker gegeten in de Cowboy's Buffet & Steak Room.